90% от този бизнес е в страните от ЕС и Г-7След

...
90% от този бизнес е в страните от ЕС и Г-7След
Коментари Харесай

Цената на руския петрол се срина след ембаргото на ЕС и Г7

90% от този бизнес е в страните от Европейски Съюз и Г-7

След въвеждането на ембаргото на Европейски Съюз против вноса на съветски нефт на 5 декември, пазарът в Балтийско море е изправен пред голямо предизвикателство. Цената на главния съветски вид " Уралс ", на който се падат 60% от износа на нефт, падна до 43,72 $ за барел. Толкова, по данни на Argus, е коствала доставката от пристанище Приморск в сряда, 7 декември, заяви, съобщи Актуално.


От началото на ноември цената на " Уралс " е спаднала съвсем на половина, а отстъпката му по отношение на северноморския " Брент " е надхвърлила 40%, макар че преди месец тя бе малко над 20%. В резултат на това основната съветска марка се търгува на равнища много под ценовия таван, натрапен от страните от Г-7 и от Европейски Съюз - т.е. 60 $ за барел.

Ако цената надвишава 60 $ за барел, танкерите, които транспортират съветския нефт, няма да получат застраховка от западни компании.

Над 90% от този бизнес е в страните от Г-7. " Няма клиенти за " Уралс ", тъй че цените би трябвало да бъдат понижени, с цел да се привлекат купувачи за огромни размери ", споделя анализаторът на Argus Майкъл Каролан, представен от Moscow Times.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР